lauantai 19. heinäkuuta 2014

Alfred J. Kwak - Tyypitykset

Alfred J. Kwak



Alfred J. Kwak - ENFP

Alfred on tyypillinen ENFP. Kiltti, avomielinen, idealistinen ja monitaitoinen maailmanparantaja. Oli kyse sitten luonnon pelastamisesta, demokratian puolustamisesta tai vähäosaisten auttamisesta, niin Alfredilla ei mene missään vaiheessa siipi suuhun. Alfred on myös erittäin ulospäinsuuntautunut, eikä pelkää ilmaista mielipidettään, vaikka se olisi nykyisten käsitysten vastainen. Ystävät luottavat varauksetta Alfredin apuun ja jopa kuningas kysyy häneltä neuvoa valtion asioiden hoitamisessa. Alfred on myös yllättävän innovatiivinen ja älykäs. Hän mm. keksi erittäin tehokkaan ja toimivan vesiheinän niittokoneen.


Korppi - INTJ

Korpilla on jatkuvasti joku INTJ:mäisen kiero juoni työn alla ja hän toimiikin erinomaisena vastavoimana päähenkilö Alfredille. INTJ on eräs tyypillisimmistä pahistyypeistä ja Korppi istuu tähän rooliin kuin nakutettu. Jo lapsuudessaan Korppi manipuloi muita kätyröimään hänen puolestaan. Aikuisena Korppi onnistui ottamaan juonillaan koko Vesimaan hallintaansa, jolloin meno oli kuin Natsi-Saksassa ennen kuin Alfred ja kumppanit onnistuivat sotkemaan hänen juonensa suohon.




Mauri - ESTJ

Alfredin isänä toimiva myyrä on erinomainen esimerkki tasapainoisesta ESTJ:stä. Hänellä on jalat tukevasti maassa ja kaikki yleensä luottavatkin häneen kuin kivimuuriin. Ennen urheilutapahtumaa Mauri ryhtyi kuin automaattisesti Alfredin valmentajaksi ja organisoi koko homman harjoitusaikoineen alusta loppuun hyvin tuloksin. Vaikka Mauri onkin pienikokoinen, niin silti hänen olemuksensa henkii paljon suurempaa tahtoa ja voimaa kuin useimpien muiden.


Iiris - ISFJ

Iiris on erittäin tunteellinen ja kiltti henkilö, jolle ISFJ-tyyppi sopii kuin nakutettu. Hänellä on myös erittäin perinteinen käsitys perhe-elämästä ja hän tyytyy usein jäämään kotiin, kun Alfred lähtee ulkomaille tai avaruuteen sekoilemaan. Iiriksen herkkyys ja empatiakyky näkyy useasti sarjan aikana. Hän on jatkuvasti huolissaan Alfredista, vanhemmistaan ja veljestään. Sen lisäksi hän tuntee sympatiaa jopa avaruudessa olevia robotteja kohtaan, joiden hän olettaa olevan yksinäisiä.



Professori Von Pallas - ENTP

Pallas on tyypillinen ENTP. Monitaitoinen ja hivenen kaoottinen persoona, jolla on jatkuvasti joku uusi keksintö tai tutkimusmatka työn alla. Alfred suhtautuu usein varsin vainoharhaisesti Pallaksen keksintöjen toimivuuteen, eikä ihme sillä kuka ei suhtautuisi epäluuloisesti tyyppiin, jonka laboratoriossa räjähtelee usein. Vaikka Pallas onkin ENTP:mäisen kylmän rationaalinen, niin hän jakaa Alfredin huolen luonnon tilasta ja onkin usein mukana suojelemassa sitä. Hän kehitti mm. aurinkovoimaloita ja saasteetonta polttoainetta.



Olli - ENFJ 

Olli on erittäin ihmisläheinen ja idealistinen tyyppi, jolle muiden ihmisten hyvinvointi on jatkuva sydämmen asia. Kun Vesimaahan aletaan valita ensimmäistä esimerkkiä, hän asettuu ehdokkaaksi, jotta voisi auttaa kansaa parhaan kykynsä mukaan. Hänen ENFJ-olemuksensa käy tässä yhteydessä erinomaisesti ilmi hänen ajaessaan uudistuksia, jotka lisäävät demokratiaa ja tasa-arvoa entiseen kuningaskuntaan. Ystävänä hän on luotettava ja ajattelee aina heidän parastaan. 



Harri Harakka - ESFP

Harri on erittäin ulospäinsuuntautunut ja elämäniloinen kaveri, jonka intohimona ovat kiiltävät esineet. Usein hän joutuu ongelmiin tämän pakkomielteensä kanssa, mutta yleensä hän saa sen anteeksi, koska ei voi sille mitään.






Kuningas Leijonamieli - INFP

Tämä oli eräs haasteellisimmista tyypeistä tulkita. Leijonamieli on hivenen todellisuudesta vieraantunut tyyppi, mikä johtuu lähinnä siitä, että hän on kasvanut yltäkylläisyydessä ja eristyksissä. Hänellä on kuitenkin sydän paikallaan ja joskus hänen intuitionsa havaitsee hämmästyttävän tarkasti asioiden tilan. Loppua kohden Leijonamieli kehittyy hallitsijana ja alkaa ajatella enemmän kansansa parasta. Hänen ideansa oli mm. lakkauttaa kuningasvalta ja siirtyä demokratiaan.



Liero Lonkero - ISTJ

Liero on todellinen superkätyri ja vakooja. Hän hoitaa tehtävänsä aina uskollisen tunnollisesti sen mukaan kuka hänelle kulloinkin on maksanut. Parhaiten Lieron ISTJ:mäinen jäykkyys tulee esille, kun Alfred ei halunnut kuunnella Lieron raporttia vakoilusta. Lierolla menee pasmat täysin sekaisin, kun olisi pitänyt joustaa totutusta käytännöstä.



Rytinä - ISTP

Rytinä on joustavan jämäkän perussotilaan esikuva. Hänestä löytyy jämäkkyyttä, rentoutta ja hän pysyy rauhallisena tiukassakin paikkansa. Rytinä seuraa myös omaa moraaliaan ohittaen jopa tiukat sotilasmääräykset, jos se on ristiriidassa hänen omansa kanssa. Hän mm. päästi Alfredin salaa yöllä vapaaksi tyrmästä, koska tiesi hänen olevan syytön.



Pormestari Krokotiili - ENTJ

Krokotiili on visionäärinen johtaja ja yrityspamppu, jolla on jatkuvasti joku uusi projekti tai liiketoimi työn alla. Hän on täysin häikäilemätön tyyppi, eikä häntä kiinnosta viherpiipertäjien ulinat luonnon tuhoutumisesta tai edes lain rikkominen niin kauan, kun tähtäimessä ovat voitot ja raha. Koskaan hän ei kuitenkaan itse hoida varsinaisia töitä vaan palkkaa kätyreikseen erilaisia hämärämiehiä. Esim. Korpin ja Lieron.


Kapteeni Tunkki - ISFP

Tunkki on hyvä esimerkki miespuolisestsa ISFP:stä. Hänellä on sydän paikallaan ja hän suhtautuukin erittäin ystävällisesti kaikkia kohtaan. Jos jokin asia ei hänen ideologiaansa sovi, niin hän on valmis luopumaan vaikka työstään. Hänelle tuli hurjia tunnontuskia, kun sai kuulla, että hänen tulevan työpaikkansa alus ylikalastaisi kaikki kalavedet. Meri toimii Tunkille eräänlaisena väylänä vapauteen, mikä onkin ISFP:lle erittäin tärkeää.



Professori Hannibal - INTJ

Hannibal on erinomainen esimerkki keksijä INTJ:stä. Usein hän tekee keksintöjään Krokotiilille. He ovatkin erinomainen pari, sillä Hannibaliakaan ei haittaa millään tavalla, vaikka hänen keksintönsä olisivatkin haitallisia luonnolle tai ihmisille. Usein Hannibal vaikuttaa suorastaan tunteettomalta ja häntä tuntuu yleensä kiinnostavan vain asioiden rationaalinen puoli ja keksiminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti